Tuesday, June 7, 2011

Madspild!



Hvert år smider hver dansker i gennemsnit 63 kg mad ud. For en gennemsnitlig familie med 2 voksne og 2 børn betyder det, at de bruger 10.000 kr på mad, som de alligevel bare smider ud! Samlet set giver det 16 milliarder kr for alle danske husstande. Det er jo helt grotesk at der bruges så mange penge på det - tænk hvad man kunne få for de penge i stedet. Der er dog lidt gode nyheder: Pga. finanskrisen er danskernes madspild faldet de sidste tre år (tal fra 2010), men jeg er sikker på at der kan gøres meget mere.
kilde: stopspildafmad.dk

Det er ikke bare spild af penge, det påvirker også miljøet. Når maden forarbejdes og transporteres udledes der CO2, som er unødvendig, hvis maden smides ud. Tænk over det næste gang du er ude og handle.
Hvis du er interesseret i måder at anvende dine madrester på eller vil vide mere om madspild, så kan du se mere på www.stopspildafmad.dk

2 comments:

  1. Tusinde tak fordi I gør folk opmærksomme på vores organisation o på madspild!

    Vi har også en engales sektion og vi er med i FN's nye rapport om madspild:

    http://www.stopspildafmad.dk/inenglish.html

    Og ja, madspild er også belastende for klimaet: Verdens madspild alene på klimafronten giver anledning til lige så meget drivhusgasudledning som hele verdens transportsektor.

    Skræmmende.

    ReplyDelete
  2. PS: Beklager stavefejl (er lidt ordblind).

    ReplyDelete